vineri, 20 iulie 2012

Paine Montignac


Iata o reteta de paine de tip wassa nu prea crocanta, pe care o fac des sub forma de batoane, chifle sau pur si simplu in tava de la cuptor (ca in poze). Am luat reteta de pe forumul montignacelor de pe culinar.ro.
Aveti nevoie de:

400 ml apa calda*
2 cani faina integrala**
2 cani tarate**
1 lingura sare
un cub drojdie(25 g) sau un pliculet de drojdie uscata
seminte de in macinate (jumatate de pahar)
fulgi de ovaz(optional;fulgii absorb apa deci cantitatea de apa poate varia)
seminte de susan (optional)
seminte de floarea soarelui (optional)
3 linguri ulei

*In functie de cata apa absorb taratele (si fulgii de ovaz), mai puteti adauga apa sau faina. Nu respectati intocmai cantitatile, folositi-va si intuitia/experienta :).
**In loc de faina integrala + tarate puteti folosi faina de Galmopan - macinis integral.

Le-am pus pe toate in robotul de bucatarie pe care l-am pus la framantat ( e foarte harnic, a propos :P ), am rasturnat intr-un castron, am lasat la crescut pana si-a dublat volumul, apoi am pus in tava. Am uns cu apa si am presarat seminte de floarea soarelui si susan.


Am lasat la cuptor pana mi s-a parut ca e gata :)
Este foarte sanatoasa, satioasa si gustoasa, daca va plac gusturile naturale :D


E plina de seminte si deasupra dar si in interior. O puteti manca si simpla (goala) dar si cu gem sau cu lapte (conforme pt montignace, desigur).

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu