duminică, 3 iunie 2012

Prajitura cu mac (Monti)



E o prajitura delicioasa. :)



200 g unt moale
5 galbenusuri
100 g fructoza (mai mult sau mai putin)
1 lingura Rom
1 lingura lichior de portocale (eu am pus gem de portocale)
1/2 lamiie (coaja rasa)
200 g faina de migdale (gasiti la Kaufland)
200 g mac
5 albusuri
130 g fructoza

Untul, galbenusurile si fructoza se amesteca pana cand obtinem o crema mai groasa. Se adauga romul, gemul de portocale si coaja de lamaie si se amesteca in continuare pana cand se obtine o crema lucioasa si de consistenta tare. Se adauga apoi macul si migdalele si in compozitia obtinuta se incorporeaza albusurile batute spuma tare impreuna cu fructoza.

Se coace 60 minute la cuptorul preincalzit, la 170 grade. Se serveste simpla sau se acopera cu glazura de ciocolata.
Pofta buna!
ps: Cineva a botezat-o "prajitura cu furnici":)

Am luat reteta de pe culinar.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu