vineri, 20 iulie 2012

Tort pufos si cremos Monti




Am reteta de pe culinar.ro, de la fetele montignace.

BLATUL
4 oua
120 gr. fructoza
40 gr. cacao
putina aroma de migdale sau rom
Nu adaugati faina nici un gram, e destul numai cu cacao.

Galbenusurile se amesteca cu fructoza, apoi se adauga cantitatea de cacao si la sfarsit albusurile batute separat.
Se rastoarna (este destul de lichid) in tava pe hartie de copt (in reteta originala scrie unsa si tapetata cu faina, eu am lasat-o asa cum e ea).Se tine in cuptor foarte putin - cca 10 minute. Aceasta cantitate e pentru o tava cu dimensiunile 27cm. x 28cm.
Eu am facut in tava de la cuptor si am folosit cantitate dubla. Am desprins hartia dupa ce s-a racit si l-am taiat in doua.



CREMA :

250 gr. branza Philadelfia (2 cutiute) sau branza de vaci bine scursa, cat mai slaba.
80 gr. fructoza
300 gr. frisca (batuta din smantana dulce Dorna)
Ca sa fiu sigura ca-si pastreaza consistenta, am adaugat si 2 pliculete de gelatina desi in reteta originala nu se specifica acest lucru.

Am adaugat coaja si zeama de la 1 lamaie si jumatate ( gustati pana va place cat e de acrisoara si aromata). A iesit o crema de lamaie foarte buna. Am pus si portocale si a iesit demential! :))



Este un tort delicios, merita incercat!

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu