vineri, 20 iulie 2012

Tian de dovlecei Montignac


Reteta inspirata din cartea lui Michel Montignac 100 de retete si meniuri


Aveti nevoie de:
6 dovlecei potriviti (taiati felii cam de 1cm grosime)
8-10 rosii (taiate felii subtiri)
5 oua
300 ml. smantana de gatit, 15% grasime
3 lg. busuioc taiat
3 lg. marar tocat
1 lgt. praf de nucsoara
2-3 lg seminte de in macinate (optional)
ulei de masline
100 g susan
2 catei de usturoi
2 ardei
sare, piper
Cat mai pe scurt: taiati rondele si dovleceii (curatati de coaja in prealabil) si rosiile, asezati in straturi intr-o tava unsa cu ulei intai domnisoarele (rosiile) apoi domnii (dovleceii). Presarati jumatate din susan si ardeii taiati cubulete (sau cum doriti), o parte din verdeturi, sare si piper. Continuati cu alte doua straturi, unul de rosii, altul de dovlecei. Stropiti cu ulei si dati la cuptor pana se inmoaie/coloreaza/incep sa miroase apetisant (10-15 min).


Intr-un castron (destul de mare :D) bateti bine ouale cu smantana. Adaugati semintele de susan ramase, semintele de in, usturoiul pisat, sare, piper si verdeturile. Adaugati peste dovlecei si rosii. Amestecul se va strecura frumos printre legume dar le va acoperi destul de bine. Bagati inapoi in cuptor pentru inca 20-30 de minute si tineti-va departe de bucatarie! Miroase ffff bine!


Lasati la racit si taiati. Serviti ca garnitura sau simplu.


Puteti adauga parmezan, iese delicios!
Pofta buna la mancare sanatoasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu