miercuri, 5 decembrie 2012

Rulada de carne Dukan

Am pus un piept de pui fiert si tocat marunt la robot, un iaurt mic 0,1% grasime, 2-3 linguri branza de vaci 0,1% grasime, marar, patrunjel, 3 cepe tocate marunt tot la robot, piper si putina sare.
Am amestecat totul, apoi am adaugat 3 oua si am pus in forma si am dat la cuptor. Am lasat pana s-a maronit deasupra.
Pofta buna!



De obicei fac asta cu pieptul de la puiul facut la rotisor, e mai bun la gust asa :)

duminică, 2 septembrie 2012

Magiun de prune fara fructoza sau alt indulcitor

Am pus 3 kg prune fara samburi si 300 ml apa la fiert. Dupa muuulte ore (aprox 10 ore) l-am oprit si l-am pus fierbinte in borcane (mi-au iesit 3 borcane de 450 g) si apoi le-am acoperit bine bine si le-am lasat asa la caldurica.
A iesit gros, bine inchegat, delicios si aromat!

Deseara mai fac o tura, din 9 kg si cu samburi de caise de data asta! :)





vineri, 10 august 2012

Ciorba de legume Monti

Scurt si la obiect, a durat putin s-o fac si a iesit foarte gustoasa. Am pus 3 cepe si 3 ardei (taiati cubulete mici) la fiert, am adaugat leustean, 3 rosii, jumatate de conopida, jumatate de brocoli (toate taiate) si vreo 7-8 varzuci de Bruxelles intregi (congelate). Separat am pus la fiert o cana si jumatate de linte si cand a fost aproape fiarta, am pus-o (fara apa in care a fiert) in ciorba. Le-am lasat sa mai fiarba impreuna 5-10 minute, am adaugat bulion, sare si sucul de la jumatate de lamaie. A iesit foarte buna, e sanatoasa si racoroasa daca o mancati rece.


Pofta buna la mancare sanatoasa!

vineri, 20 iulie 2012

Paine Montignac


Iata o reteta de paine de tip wassa nu prea crocanta, pe care o fac des sub forma de batoane, chifle sau pur si simplu in tava de la cuptor (ca in poze). Am luat reteta de pe forumul montignacelor de pe culinar.ro.
Aveti nevoie de:

400 ml apa calda*
2 cani faina integrala**
2 cani tarate**
1 lingura sare
un cub drojdie(25 g) sau un pliculet de drojdie uscata
seminte de in macinate (jumatate de pahar)
fulgi de ovaz(optional;fulgii absorb apa deci cantitatea de apa poate varia)
seminte de susan (optional)
seminte de floarea soarelui (optional)
3 linguri ulei

*In functie de cata apa absorb taratele (si fulgii de ovaz), mai puteti adauga apa sau faina. Nu respectati intocmai cantitatile, folositi-va si intuitia/experienta :).
**In loc de faina integrala + tarate puteti folosi faina de Galmopan - macinis integral.

Le-am pus pe toate in robotul de bucatarie pe care l-am pus la framantat ( e foarte harnic, a propos :P ), am rasturnat intr-un castron, am lasat la crescut pana si-a dublat volumul, apoi am pus in tava. Am uns cu apa si am presarat seminte de floarea soarelui si susan.


Am lasat la cuptor pana mi s-a parut ca e gata :)
Este foarte sanatoasa, satioasa si gustoasa, daca va plac gusturile naturale :D


E plina de seminte si deasupra dar si in interior. O puteti manca si simpla (goala) dar si cu gem sau cu lapte (conforme pt montignace, desigur).

Pofta buna!

Crema tartinabila din piept de pui (monti)



Aveti nevoie de:


un piept de pui fiert
200 grame smantana light
2 oua fierte tari
2 linguri ulei de masline
patrunjel
marar
sare
suc de lamaie optional
seminte de in macinate optional


Se pun toate ingredientele in blender sau chiar in vasul mare de la robot (eu numai pe acesta-l folosesc, blenderul e stricat), se trimite copilasul curios in alta camera ca sa nu se sperie de zgomotul produs de masinarie, se paseaza tot si se serveste pe paine Montignac (pt montignace) sau ca umplutura pentru diverse: oua, rosii si ce va mai trece prin cap. N-am avut timp de ornat (ca de obicei, de altfel) dar e foarte gustoasa si e un inlocuitor sanatos pentru pate sau crema de branza care au multi aditivi nocivi.


Pofta buna la mancare sanatoasa!

Pricomigdale Monti



Am luat reteta de la danamursa de pe culinar.ro. Este extrem de simpla si ies niste pricomigdale dementiale. Daca aveti probleme cu bila, mai bine nu incercati :D sunt foarte delicioase dar pacatoase...


Foarte pe scurt: 3 oua se bat bine cu fructoza-4-6 lg, se adauga esenta de vanilie si nuca rasnita (eu am pus si nuca si migdale rasnite) pana se leaga aluatul, se fac bilute care se aplatizeaza in tava sau se ia din aluat cu lingurita si se pune in tava, depinde de consistenta. Se coc cam 10 min max.


Pofta buna!

Tian de dovlecei Montignac


Reteta inspirata din cartea lui Michel Montignac 100 de retete si meniuri


Aveti nevoie de:
6 dovlecei potriviti (taiati felii cam de 1cm grosime)
8-10 rosii (taiate felii subtiri)
5 oua
300 ml. smantana de gatit, 15% grasime
3 lg. busuioc taiat
3 lg. marar tocat
1 lgt. praf de nucsoara
2-3 lg seminte de in macinate (optional)
ulei de masline
100 g susan
2 catei de usturoi
2 ardei
sare, piper
Cat mai pe scurt: taiati rondele si dovleceii (curatati de coaja in prealabil) si rosiile, asezati in straturi intr-o tava unsa cu ulei intai domnisoarele (rosiile) apoi domnii (dovleceii). Presarati jumatate din susan si ardeii taiati cubulete (sau cum doriti), o parte din verdeturi, sare si piper. Continuati cu alte doua straturi, unul de rosii, altul de dovlecei. Stropiti cu ulei si dati la cuptor pana se inmoaie/coloreaza/incep sa miroase apetisant (10-15 min).


Intr-un castron (destul de mare :D) bateti bine ouale cu smantana. Adaugati semintele de susan ramase, semintele de in, usturoiul pisat, sare, piper si verdeturile. Adaugati peste dovlecei si rosii. Amestecul se va strecura frumos printre legume dar le va acoperi destul de bine. Bagati inapoi in cuptor pentru inca 20-30 de minute si tineti-va departe de bucatarie! Miroase ffff bine!


Lasati la racit si taiati. Serviti ca garnitura sau simplu.


Puteti adauga parmezan, iese delicios!
Pofta buna la mancare sanatoasa!

Fursecuri rapide Monti



Am aceasta reteta de la boni de pe culinar.ro.

2 oua
un pahar fructoza
1/2 pahar ulei (100 ml)
2 pahare arahide/migdale macinate
1 pahar faina de soia
putina esenta de rom/migdale
Spargeti cele 4 oua intr-un castron, amestecati bine de tot cu fructoza. Adaugati uleiul, putin cate putin, apoi faina, in ploaie si la sfarsit adaugam si esenta de rom/migdale. Se obtine o pasta care se pune cu seringa in tava neunsa sau se intinde in tava pur si simplu si se taie dupa coacere (asa am procedat eu).


Se coc la foc iute aproximativ 15 minute.



Daca vreti cu stafide sau fructe goji, inainte de-a le introduce la cuptor puneti pe fiecare cate 1-2-3 stafide/goji, la alegere.

Iata si o glazura de cacao simplu de facut:

6 linguri fructoza
3 linguri cacao
3 linguri apa fierbinte
2 linguri unt/ulei

Se amesteca primele trei ingrediente si apoi se freaca bine cu uleiul. Se toarna imediat pe suprafata dorita. E o glazura "rece" si trebuie sa lucrati rapid cu ea.


Pofta buna!

Mousse de weekend Monti



Ma gandeam sa numesc acest desert mousse-ul weekendurilor mele caci l-am facut deja in ultimele 2 weekenduri si cred ca va deveni o traditie, se face foarte repede si usor si e delicios si plin de vitamine si minerale!

Aveti nevoie de:
2 avocado
o cutie de 200ml smantana dulce pt frisca 30%
3 linguri cacao (sau cat doriti)
6 linguri fructoza (sau mai bine dupa gust:P )
sucul de la o portocala
rom, coaja de portocala rasa sau ce aroma vi se pare potrivita
1 plic de gelatina pe care o preparati dupa instructiunile de pe verso :P

Se pun fructele de avocado (curatate de coaja si cu samburii scosi) in blender.



Din pacate blenderul meu e stricat si in vasul cel mare de la robot nu-mi iese foarte fina pasta din avocado. Poate nici in blender nu se paseaza perfect, nu stiu. Oricum, e amuzant sa gasesti buburuze mici-mici verzi in lingurita cand mananci :0) :P.
Se prepara gelatina. Separat se bate frisca. Se rastoarna avocado intr-un bol, se adauga sucul de portocale, cacao, fructoza, aromele, se mixeaza apoi se adauga frisca si gelatina. Se pune in boluri si gata! Se da la rece cateva ore si se mananca cu gandul la Craciun :)



Este o spuma-crema-budinca delicioasa! Deja ma gandesc ce alte arome sa folosesc ca sa ma lipsesc de cacao sa-i placa si sotului meu. Fructul de avocado este foarte sanatos pentru toata lumea. Incercati-o cu incredere :)

Pofta buna!


Cred ca puteti adauga alune/nuci/migdale macinate.

Tort diplomat Monti




Cantitati

(mixate bine in vas separat)
6 lg. fructoza
6 lg. apa
50 gr. cacao
2 fiole rom dr. Oetker
500 ml. smantana dulce (batuta frisca)

4 oua intregi
7 lg. fructoza
2 plicuri gelatina
coaja lamaie/ vanilie / bucatele de cioco)
optional: fructe taiate bucatele sau feliute
Se bate frisca tare si se lasa deoparte.

Gelatina granule se pune la inmuiat in putina apa intr-o cana/castronel, se amesteca cu lingurita pana se omogenizeaza. Apoi, aceasta cana/castronel,se pune intr-un vas cu apa fierbinte si se lasa deoparte

Pe foc (bain-marie) se bat cu mixerul la viteza potrivita, ouale intregi + fructoza pana se ingroasa. Se da deoparte.

Omogenizati apa + fructoza + 50 grame cacao + romul. Apoi, ce rezulta se toarna cate putin in crema de oua asa calda cum este , puneti gelatina si mai mixati putin. Adaugati toata aceasta compozitie la frisca putin cate putin si amestecati usor cu paleta. Rasturnati in forma. Lasati pana a doua zi la frigider.




Adaugiri:

  • Am facut 2 torturi dar cel de cacao nu s-a rasturnat frumos si nu i-am mai facut poza :P
  • Eu nu am amestecat separat cantitaea de cacao, apa, romul si fructoza ci le-am adaugat la sfarsit (mai putin fructoza pe care am pus-o de la inceput in crema de oua) pentru ca-mi place sa ramana gramajoare (buburuze :P ) fine de cacao care se topesc usor si au gust ciocolatos :) se vede si in poze.
  • Pentru a-l face in doua culori, am lasat o parte din compozitie alba si am adaugat in vas bucatele mici de banane (eu le-am dat deoparte pentru ca nu-s Monti ;)..) dar puteti adauga si fructe din compot.






Este foarte simplu, n-aveti cum sa dati gres si este delicios! Nu am avut timp de aranjat prea frumos pentru poza dar intelegeti voi esentialul si anume ca e foarte bun :)
Pofta buna!

Crema de avocado cu mere (monti)


M-am gandit sa fac o gustare plina de vitamine si minerale cu minimum de efort si ingrediente, ca doar era duminica seara :P. Trebuia sa-i dau Mayei ceva sa pape si cum aveam si eu pofta de ceva gustos, am facut asa:

am pus in robot (puneti in blender) un avocado curatat si fara sambure, 2 mere dulci curatate, un pic de scortisoara, migdale pudra ca sa-i dea consistenta (sigur merge foarte bine si fara) si suc de lamaie (pe gustate, dupa cum considerati). A iesit o bunatate de pasta/spuma/crema pe care Mayei i-am amestecat-o cu cateva linguri de iaurt. Dupa ce a papat pe nerasuflate un castronel, a mai cerut si cand s-o dau jos de la masa a inceput sa planga "si inca unu'!mai vei! mai vei!" adica mai vroia :)

Iata dovada:



Puteti inlocui sucul de lamaie cu suc de portocale si puteti adauga cacao pt un desert usor si hranitor.
Pofta buna la mancare sanatoasa!
m-am inspirat de la Ina care are cateva retete f apetisante cu avocado.

Fibrobar homemade fara coacere (monti)



Am preluat reteta de la danamursa de pe culinar.ro.

Am incalzit pana la fierbere o cana si jumatate cu apa in care am adaugat o ciocolata amaruie bucati si cateva linguri fructoza si am amestecat pana s-a topit ciocolata.

Separat am amestecat: 2 cani taratze cu 2 cani fulgi de ovaz, am adaugat amestecul cu ciocolata, am omogenizat bine, am lasat sa se raceasca. Dupa ce s-a racorit am adaugat amestecului: o jumatate de cana ulei de masline, o cana seminte de in macinate, 100 g seminte de susan, o lingura scortisoara, 2 linguri cacao si un pic de rom. Am amestecat ff bine. Daca e prea tare se mai pune apa, daca e prea moale se mai pun taratze si fulgi de ovaz, oricum compozitia trebuie sa fie tare dar manevrabila. Se pune toata compozitia intr-o tava in strat de 2 cm, se niveleaza frumos apoi se taie bucati cat de mari/mici dorim.


Sunt foarte bune, nu sunt gretoase. Am pastrat cateva in frigider intr-o cutie, pe restul le-am pus in congelator si cand vreau sa mananc fibrobar, scot 2 bucati. Sunt foarte bune si asa, pastrate la congelator.


Pofta buna la gustari sanatoase!

Negresa Monti





Ingrediente:


1 ou;
2 linguri de fructoza ( merg chiar 3-4);
125 ml de ulei (adica jumatate de cana);
1 cana de apa calduta;
2 cani de faina de soia;
2 plicuri de amoniac/ 2 plicuri praf de copt sau o lingura de bicarbonat;
3 linguri de gem dietetic;
3 linguri cacao;
o fiola esenta de rom;
caise deshidratate taiate cubulete, migdale macinate, coaja de portocala (optional).

Am batut oul cu fructoza, apoi pe rand am adaugat uleiul, apa calduta si gemul. Am mixat bine apoi am adaugat prafurile de amoniac, faina si cacao. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor, la 175C pentru 35-40 de minute.
Intre timp, am pregatit o glazura dintr-o ciocolata 70% cacao, topita, si smantana dulce Dorna, pe care am intins-o peste negressa.



Pofta buna!
ps: pozele nu-s proaspete :)

Bomboane "delicii amarui" in imagini

Gasiti reteta aici . Iata si rezultatul :)



Si aici sectiune la tablete :D




Sunt delicioase pentru cei carora le place ciocolata amaruie :)

ps: ignorati vechiul watermark, imi lipseste timpul sa actualizez...

Bomboane de ciocolata "delicii amarui" (Monti)

Eu le-am denumit delicii amarui :). Sunt delicioase, aromate si pline de surprize :)

Am facut un fel de ciocolata pentru care am folosit:


200 gr ciocolata 85% cacao
300 ml smantana dulce (15% grasime) Dorna
25 gr. unt (eu am folosit de cocos acum dar inainte am mai facut si cu unt din lapte obisnuit)
esenta rom, esenta de vanilie
3 lg cacao.



Rupeti cioco in bucatele si puneti peste ea smantana dulce. Tineti pe foc mic pana se topeste aproape de tot. Se da deoparte si se amesteca cu o lingura de lemn pana iese o crema. Se adauga untul, 3 linguri cacao si aromele. Lasati sa se raceasca.

Mi-a iesit o crema ciocolatoasa dar nu foarte tare, cam cum e crema din bomboanele de ciocolata (asta e si ideea pentru ca vrut sa umplu bomboane cu ea:P). Va puteti opri aici si daca adaugati migdale/nuci/alune macinate veti obtine o pasta numai buna de transformat in bilute pe care sa le tavaliti in cacao sau migdale macinate si ies niste bomboane delicioase. Inainte sa formati bilutele tineti crema la rece pana se intareste de-ajuns. Eu am mers mai departe :D ...am lasat-o sa se intareasca putin si am facut bomboane in felul urmator: am topit ciocolata 85% cacao si am pus un strat de ciocolata topita in forme de bomboane, apoi un varf de lingurita de crema facuta anterior, apoi un pic de dulceata de gutui sau o migdala intreaga.




In unele am pus si bucatele mici de prune uscate...un deliciu!



Dupa ce am terminat cu umplutura am pus deasupra un alt strat de ciocolata topita astfel incat atunci cand se vor intari vor fi compacte.
**************************************
Poze mai profi in care puteti vedea rezultatul apetisant aici. :)
M-am inspirat dintr-o reteta de pe culinar.ro si din varianta bomboane supriza facuta de Nik26.

ps: ignorati vechiul watermark, imi lipseste timpul sa actualizez...

Tort pufos si cremos Monti




Am reteta de pe culinar.ro, de la fetele montignace.

BLATUL
4 oua
120 gr. fructoza
40 gr. cacao
putina aroma de migdale sau rom
Nu adaugati faina nici un gram, e destul numai cu cacao.

Galbenusurile se amesteca cu fructoza, apoi se adauga cantitatea de cacao si la sfarsit albusurile batute separat.
Se rastoarna (este destul de lichid) in tava pe hartie de copt (in reteta originala scrie unsa si tapetata cu faina, eu am lasat-o asa cum e ea).Se tine in cuptor foarte putin - cca 10 minute. Aceasta cantitate e pentru o tava cu dimensiunile 27cm. x 28cm.
Eu am facut in tava de la cuptor si am folosit cantitate dubla. Am desprins hartia dupa ce s-a racit si l-am taiat in doua.



CREMA :

250 gr. branza Philadelfia (2 cutiute) sau branza de vaci bine scursa, cat mai slaba.
80 gr. fructoza
300 gr. frisca (batuta din smantana dulce Dorna)
Ca sa fiu sigura ca-si pastreaza consistenta, am adaugat si 2 pliculete de gelatina desi in reteta originala nu se specifica acest lucru.

Am adaugat coaja si zeama de la 1 lamaie si jumatate ( gustati pana va place cat e de acrisoara si aromata). A iesit o crema de lamaie foarte buna. Am pus si portocale si a iesit demential! :))



Este un tort delicios, merita incercat!

Pofta buna!

Mic dejun Montignac - grau fiert asortat




sau gustare sanatoasa...sau desert sanatos :))
Am copt mere pt fete si cum mor dupa ele (si dupa fete si dupa mere, asa e:) :D ), mi-am rastignit si eu unul intr-un castronel peste care am adaugat grau fiert (cu rom, vanilie, scortisoara, coaja de lamaie, fructoza si migdale macinate, uneori si seminte de in) si am aruncat peste cateva migdale. Va asigur ca e mai delicios decat arata :)))) Cateodata adaug 2 lingurite de gem de capsune sau prune (Monti, evident) in loc de marul fiert prezent pe monitor acum :).
Am descoperit ca graul fiert e un mic dejun delicios, satios si plin de vitamine. Asa ca din cand in cand inlocuiesc celebrii fulgi de ovaz inecati in lapte si scortisoara cu grau fiert aromat, delicios!
Cam asa il fac eu:
Pun graul in apa si-l las peste noapte sa mediteze, iar dimineata il fierb 10-15 minute dupa care opresc aragazul si-l las acoperit sa se umfle in pene fara sa-i mai pun paie pe foc. Dupa ce s-a umflat destul, il mai pun pe foc 15 minute maxim cu coaja de lamaie.
Adaug la sfarsit aromele, fructoza si migdalele macinate, dupa ce opresc focul.
Maya e innebunita dupa el!

Pofta buna la mancare sanatoasa si... delicioasa!

duminică, 3 iunie 2012

Prajitura cu mac (Monti)



E o prajitura delicioasa. :)



200 g unt moale
5 galbenusuri
100 g fructoza (mai mult sau mai putin)
1 lingura Rom
1 lingura lichior de portocale (eu am pus gem de portocale)
1/2 lamiie (coaja rasa)
200 g faina de migdale (gasiti la Kaufland)
200 g mac
5 albusuri
130 g fructoza

Untul, galbenusurile si fructoza se amesteca pana cand obtinem o crema mai groasa. Se adauga romul, gemul de portocale si coaja de lamaie si se amesteca in continuare pana cand se obtine o crema lucioasa si de consistenta tare. Se adauga apoi macul si migdalele si in compozitia obtinuta se incorporeaza albusurile batute spuma tare impreuna cu fructoza.

Se coace 60 minute la cuptorul preincalzit, la 170 grade. Se serveste simpla sau se acopera cu glazura de ciocolata.
Pofta buna!
ps: Cineva a botezat-o "prajitura cu furnici":)

Am luat reteta de pe culinar.ro.

Fursecuri Montignac




Mi-am amintit de aceste fursecuri pe care le-am facut in primavara... o sa le fac din nou, intr-o seara racoroasa... cand se-anunta ploi si furtuna? ca pe caldurile astea...nu prea-mi vine sa-ncing cuptorul si sa fac sauna in bucatarie... ma-ntelegeti, nu? :)
Am pus din ochi (stiu, nici mie nu-mi place sa citesc in retete expresia asta :P ) dar incerc sa va dau niste cantitati:
5 oua
200g faina de migdale (gasiti la Kaufland)
10 linguri fructoza
migdale macinate
5 linguri seminte de in macinate
5 linguri cacao
pudra de roscove (optional)
2 linguri faina integrala
4 linguri tarate (se poate si fara faina si tarate, puteti renunta la amandoua, tot ies f bune)
coaja de lamaie, rom, scortisoara (sau ce arome preferati)
un plic praf de copt (merge si fara)

Am amestecat ouale cu fructoza, am adaugat restul ingredientelor pe rand (iese un aluat putin mai gros decat cel pentru chec...v-am lamurit, nu-i asa???) si am pus cu lingurita in tava tapetata cu hartie de copt (lasati spatiu intre ele cam 2-3 cm). Am decorat cu fulgi de migdale si am bagat la cuptor pt 10-15 minute (le-am incercat cu scobitoarea, de teama sa nu le ard).


Se fac repede, nu murdariti multe vase :D si ies foarte bune. Le puteti pastra in cutie in frigider cateva zile.
Tip: daca aluatul iese prea tare, puteti adauga cateva linguri de gem (fara zahar).
Pofta buna!